4 стъпки за успешна видео маркетинг стратегия
Видео клиповете стават все по-популярни и се превръщат в перфектно допълнение към онлайн маркетинга. Независимо дали видеото е изготвено за забавление, с информационна или инструктивна цел, то несъмнено е важна част от маркетинговата стратегия на всеки бранд.

Според проучвания, 70% от търговците използват видео клипове в своите маркетинг стратегии, като 82% посочват, че видео маркетинговото съдържание им е помогнало в бизнеса.

Ако имате намерение да включите видео в своята маркетинг стратегия, се уверете, че следвате описаните стъпки, за да постигнeте оптимален успех.

1. Определете целите си
Стартирайте, премисляйки какво искате да постигнете с Вашето видео съдържание. Желаете ли да привлечете внимание към Вашите продукти или услуги? Искате ли да използвате Вашите видео клипове като инструмент в набирането на  нови клиенти или желаете да увеличите популярността на бранда Ви?

Каквато и цел желаете да постигнете, отделете време да определите целите си. Само по този начин може да сте сигурни, че сте успeли с видео маркетинга си.

2. Значение за публиката
За да си гарантирате, че Вашето видео е значимо, когато изработвате маркетингова стратегия, помислете за потребителите, до които желаете да достигнете. Не пренебрегвайте възможността да достигнете до аудиторията си по нови, творчески начини.

3. Призив за действие
Независимо от това, колко добре сте изградили Вашето видео, то все пак може да не получи желания от Вас резултат, ако не насочва клиентите към ясен призив за действие. Помислете за това, което искате хората да направят, когато прегледат Вашето видео. За да постигнете най-голямо влияние, трябва да включите призив за действие, както чрез визуален, така и чрез звуков метод.

4. Видео разпространение
Определяйки най-добрия начин за разпространение на Вашите видео клипове, не пренебрегвайте социалните медии. Публикувайте Вашите видео клипове в множество канали, като си гарантирате, че клиповeте Ви са оптимизирани за мобилни устройства, защото все по-голяма част от клиентите преглеждат видео клипове през своите мобилни устройства.

Проучвания сочат, че в рамките на следващите две години, видео клиповете ще заемат 69%  от потребителския онлайн трафик.

Видео клиповете заемат все по-голямо значение в бизнеса, като предоставят на потребителите информация по забавен начин и са незаменима част от добрия интернет маркетинг.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 1 гласа