5 начини да защитим своята онлайн бизнес репутация
Онлайн репутацията е изключително важна за Вашия успешен бизнес. Преди да се свържат с Вас, голяма част от потребителите проверяват в Гугъл информацията, която се появява за Вас.На база това, което са прочели те преценяват дали да се свържат с Вас или да потърсят друга фирма. Създайвайки си добра бизнес репутация, добавяйки интересно и информативно съдържание, ще успеете да се защитите от отрицателните мнения и коментари онлайн.

Следващите пет практики ще Ви помогнат да изградите правилно своята онлайн репутация при търсене онлайн, както и да повишите доверието на клиентите към Вас.

1. Поддържайте регулярно своя бизнес уеб сайт

Вашият уеб сайт е първото място, което хората посещават при търсене онлайн. Той трябва да остава силно първо впечатление.

Добавете допълнителни функции във Вашия сайт. Страницата “За нас” е добро място да поставите снимки на своя екип. Хората искат да работят с фирма, която не се страхува да покаже своя екип. Може да добавите и кратка информация за Вашите служители, по този начин ще покажете екипа, който изгражда Вашата компания Не забравяйте да добавите и своите постижения и награди.

Чрез поддържане на Вашия сайт с актуална информация и представяйки добре своята страница “За нас” ще подпомогнете на клиентите да отделят Вашата компания сред конкуренцията.

2. Създайте блог

Фирменият блог може да направи много повече от това просто да увеличи видимостта ви в търсачките, той също така може да повиши трафика към Вашия уеб сайт и да привлече нови клиенти. Най-важното при изграждането на блог е да изградите своята компания като лидер в индустрията. Добавяйте интересно и информативно съдържание.

3. Управлявайте своите онлайн ревюта

88% от потребителите се доверяват на мненията онлайн, отколкото на лични препоръки. Колкото повече положителни отзиви за Вашата компания има онлайн, толкова повече негативните отзиви няма да се открояват в погледа на потребителя и ще успеете да привлечете нови клиенти.

Най-добрият начин да получите повече положителни отзиви за Вашия бизнес, е като се отнасяте към Вашите клиенти с отлично отношение, както онлайн, така и офлайн. В допълнение, се уверете, че потребителите лесно могат да оставят коментар за Вас. Помислете за добавяне на призив за оставяне на коментар във Вашия уеб сайт или имейл подпис.

4. Добавяйте подходящо съдържание в социалните мрежи

Не само, че популярните социални медийни сайтове като LinkedIn, Facebook, YouTube и Twitter подпомагат позициите в резултатите от търсенето, но и са страхотно място да добавите свежо и интересно съдържание. Добавяйте последните новости около Вашия бизнес, предстоящите Ви събития или важни съобщения. По този начин ще изградите компанията си като активна и актуална онлайн.

В колкото повече социално медийни сайтове Вашата компания е регистрирана, толкова повече от онлайн резултатите ще може да контролирате.

5. Не игнорирайте Вашата лична репутация

Ако успеете да развиете Вашата лична репутация, по същия начин, по който тази на Вашата компания, ще имате още по-голяма видимост в резултатите онлайн. В много случаи, особено когато Вашият бизнес е все още в начална фаза, името Ви ще се очертава много повече, от това на Вашата компания. Важно е, Вашите потенциални инвеститори, клиенти и служители да открият положително представяне за Вас онлайн. Вашата онлайн репутация може да бъде това, което ще изгради или провали Вашия бизнес.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 2 гласа