5 причини за загубата на клиенти от Вашия уеб сайт
Създали сте професионален бизнес уеб сайт, изградили сте профили в социалните мрежи, запознали сте потребителите с Вашия бизнес, но не успявате да привлечете нови клиенти? Ако това Ви звучи познато, проблема се крие във Вашето онлайн представяне.

Посетителите оценят сайта Ви в рамките на няколко секунди на база: времето, за което зарежда, визуалния му облик, както и лекотата на работа. Вашият уеб сайт има само десет секунди за да грабне вниманието на потенциалните клиенти.

Представяме Ви 5 основни грешки, които водят до загуба на посетители:


1. Хаотична начална страница

Началната страница е най-важната и ценна част от Вашия сайт. Претрупаната страница обърква потребителите. Сайта Ви трябва да бъде ясно структуриран, позволявайки на посетителите да се чувстват удобно, разглеждайки страниците му. Уверете се, че навигационната лента е на лесна за достъп позиция.

Когато става дума за страници, скоростта има значение. Колкото по бърз, удобен и пригоден за мобилни устройства е сайта Ви, толкова повече клиенти ще привлече.

Основни проблеми: Бързо сменящи се слайдове и анимнирани Flash/Gif файлове, които нарушават концентрацията на посетителя.

2. Скрита навигация

Лентата за навигация в сайта трябва да бъде поставена в горната част на страницата, като винаги трябва да съдържа връзка към началната страница. Съдържанието в менюто трябва да бъде ясно представено и озаглавено, така че да има ясно логическо значение за посетителите.

Основни проблеми: навигацията в менюто е хаотична и непоследователна; контактната форма е трудна за откриване.

3. Трудни за откриване социални връзки и бутони

Добрият бизнес, трябва да се гордее със своята социална аудитория. Уверете се, че във всяка страница на сайта Ви присъстват социалните платформи:Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube и др.

Основни проблеми: Социалните бутони / връзки са на трудна за откриване позиция в уеб сайта; бутони, които не сочат към правилната страница и връзки към няколко, различни акаунта.

4. Липса на призив за действие

Макар да имате голям брой посетители в сайта, голям процент от тях го напускат след като са посетили само една страница. Бъдете сигурни, че Вашите посетители знаят какво да направят. Добавете бутони като "кликнете тук" или "абонирайте се за нашия бюлетин." Уверете се, че насочвате и запознавате правилно клиентите си с Вашите услуги.

Основни проблеми: безцелни описания, без ясна маркетингова стратегия; объркващи послания; връзки насочващи към други сайтове.

5. Неоригинални снимки

Уеб сайт изпълнен единствено със снимки, закупени от сайтове като iStockphoto и Shutterstock не отразява индивидуалността на бизнеса Ви. Инвестирайте в професионални снимки, разказващи историята на Вашия бранд и подпомогащи Ви в спечелването на нови клиенти. В дигиталния свят, където потребителите имат безкрайни възможности, ключът към тяхната ангажираност и възвръщаемост във Вашия сайт, е като предложите уникалност и добро съдържание.

Основни проблеми: Използват на графични елементи / икони от 90-те; снимки на млади изпълнителни директори.

Избягвайки тези грешки, ще успеете да задържите потребителското внимание и да печелите нови клиенти.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 1 гласа