Facebook изгражда своя мобилна търсачка
Социалната мрежа Facebook изгражда търсачка към платформата си, която ще предоставя възможност на потребителите си да търсят споделени в мрежата връзки, без да се налага преди това да ги открият в Google, YouTube или друг Интернет портал.

Новата функционалност е част от проекта на Facebook за задържане на потребителите в рамките на платформата.

Потребители на Facebook iOS апликацията от няколко американски щата, вече могат да ползват новият “Добави връзка” бутон, като посредством него могат да открият връзки, които да споделят в профила си.

Откриването на резултати става чрез вписване на ключови думи, като резултатите се подреждат от най-нови към най-стари. След като потребителите открият връзката или статията, която желаят да споделят, те могат да я публикуват или коментират, както обикновено на стената си.

За момента не става ясно дали Facebook търсачката ще намира връзки от собствената си база данни или външно, от Интернет.

Facebook споделя, че базата им данни разполага с индексирани над 1 трилион постове информация и данни, до които Google няма достъп.

Всеки потребител ще разполага с опцията да напише дума или фраза, която търси и след това от падащ списък с връзки да избере това, което желае да сподели. Потребителите ще  могат да прегледат връзката от даден уеб сайт, след което да я споделят в профила си.

В момента, в случаите, в които потребителя иска да сподели съдържание се налага да потърси в Google, друга търсачка или да посети директно даден сайт, след което да копира и постави линка във Facebook профила си.

Социалният гигант работи по съкращаването на този процес за да задържа посетителя максимално дълго във Facebook платформата.

“Добави връзка” е една от функциите, които Facebook предприема за да задържи потребителите си. Слухове твърдят, че платформата има желание да привлече няколко медийни гиганта, включително The New York Times, National Geographic и BuzzFeed, които да публикуват свои статии директно във Facebook с цел да редуцират споделянето на връзки от сайтовете им, в замяна на приходи от реклама.

Според сведенията, “Instant” статиите са инициатива, която ще помогне да се ограничи 8 секундното време за търсене на външни връзки от мобилни устройства.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 3 гласа