Facebook с възможност за Gif като профилна снимка
Facebook обяви нови промени в своето мобилно приложение. Приложението ще позволи на потребителите да заменят техните статични снимки на профила със седем секундно видео в стил GIF.

“Профилни видеоклипове” ще позволят на потребителите да заснемат седем секунден клип в рамките на Facebook приложението, което след това ще се появява като тяхна  профилна снимка.

Макар и  технически файловете да не са GIF, те уловят духа на анимираните изображения.

" В News Feed-а и профилите, виждаме хора, които създават и разглеждат видеоклипове постоянно. Днес, ние започваме да тестваме следващата стъпка към еволюцията на профилите, чрез “Профилни видеоклипове” споделят от Facebook.

"Скоро ще можете да снимате кратък видеоклип, който ще се стартира при всяко посещение на профила Ви. Профил видеото ще Ви позволи да покажете част от себе си, която не можехте преди и да добавите ново измерение на Вашия профил”.

В допълнение към анимираните снимки на профила, Facebook въвежда временни снимки на профила, които се връщат обратно към оригиналната снимка, след определен период от време.

Тази функция ще бъде полезна в периодите, когато потребителите са офлайн. Facebook съживява профилите с видео снимки Опциите идват като част от серия промени на профилите  във фейсбук приложението.

Профилната снимка ще бъде в центъра на приложението, ще има възможност за редактиране на биографичната информация, която се появява в горната част на профила (родния град, работа, включени снимки), както и ще бъде изградено изцяло ново оформление на профила,  подчертавайки снимката на профила.

Социалната мрежа въвежда функцията все още за малък брой потребители на Iphone във Великобритания и Калифорния, планирайки да разширят потребителите скоро.

seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 2 гласа