Какво е SEO оптимизация и имате ли нужда от нея?
Милиони хора ползват Google всеки ден, за да търсят всичко, от "рецепти" до "магазини за спортни стоки". За тях е важно да достигнат до информацията, която търсят бързо и лесно без да се налага да преглеждат страници след страници. На първите позиции, които Google им извежда са максимално добре оптимизираните сайтове. SEO е сбор от методи, които помагат на даден уеб сайт да достигне до първите позиции в  Google на база ключови думи за търсене, описващи техния бизнес.

Например, един италиански ресторант в София, ще желае да излиза на първа страница в Google, когато даден потребител въведе думите: “италиански ресторант” или “италиански ресторант софия”.


Как един малък бизнес да определи дали наистина се нуждае от SEO стратегия?

Оптимизацията за търсачки (SEO) е част от маркетинга. Трябва да инвестирате в нея само, ако ще успеете да си възвърнете разходите нали? За да разберете, дали  Вашият бизнес се нуждае от SEO е нужно да разберете колко хора търсят това, което Вие предлагате. Можете да използвате инструмента на Google за ключови думи, за да определите това. В някои отрасли SEO-то е изключително печеливш, при други не дотолкова. Това е така, защото различните индустрии имат различен обем на търсене и SEO оптимизацията за някои високо конкурентни ключови думи е скъпа.

Представяме Ви 10 основни причини, защо SEO оптимизацията е добър подход за бизнеса Ви:

1. Резултатите са с ниска цена (в сравнение с AdWords)

Органичните резултати са безплатни. Когато излизате на предни позиции по дадена ключова дума, не е нужно да заплащате за клик и да разпределяте бюджета си за реклама. Като един от основните предимства на SEO-то е, че колкото повече се ангажирате с него, толкова по-големи са резултатите. За разлика от платените реклами, трафика към уеб сайта няма да падне изцяло, когато рекламната Ви кампания приключи.

2. Драстично увеличение на трафика към сайта

Посредством Google Analytics и  други отчетни инструменти, ще видите драстичното увеличение на трафика. Това е страхотен начин да увеличите успеха на  Вашия бизнес. SEO-то изисква време, но и дава резултати, увеличавайки трафика Ви постепенно.

3. Повишава доверието на клиентите към Вашия бранд. Хората се доверяват на Google.

Хората вярват, че щом Вашият уеб сайт е на първи позиции в Google, то той е с добра репутация. Съответно, колкото сте по-назад в ранглиста, толкова повече хора са скептично настроени към Вас. Голяма част от хората възприемат платените рекламни банери като досадни, като част от тях използват адблокери за спирането им.

4. Добра възвръщаемост на инвестициите

Когато купувате 1000 посетители от платена реклама, едва 2% от тези посетители ще осъществят покупка или контакт. Когато стигнете 1000 кликвания от SEO, 4% от тези посетители ще се конвертират в клиенти, което неминуемо води и до по-голяма възвращаемост на инвестициите. Високата степен на конверсия е още едно от предимствата на SEO, които не могат да бъдат сравнени с  никоя друга форма на маркетинг. Търсенията в Google  са на база ключови думи и от потребители действително търсещи Вашия продукт или услуга.

5. Конкурентите ви го използват

Все повече хора започват да осъзнават високите ползи от оптимизацията. Вашите конкуренти знаят това и  се възползват от него. Ако конкурентите Ви оптимизират сайта си,  ще излизат на предни позиции в Google и пред Вас, печелейки голяма част от Вашите клиенти. Дори и ако Вашият сайт предлага добри услуги или цени. Доверете си на добра и сигурна компания, предлагаща SEO.

6. Прехвърлете бизнеса си към следващо ниво

SEО оптимизацията може да Ви донесе хиляди посетители на ден. Това може да постави компанията в състояние на нужда от по-голям уеб сървър, който да покрива големия трафик и продажби.Също така, Вашите клиенти могат да препоръчат Вашите продукти или услуги, веднъж посетили уеб сайта Ви. SEО-то е голяма инвестиция, водеща бизнеса Ви към следващо ниво.

7. 250 милиона сайта в Интернет - SEO те откроява

В интернет съществуват над 250 милиона сайта. Когато Вашият продукт или услуга е силно конкурентен, използването на оптимизация ще открои бизнеса Ви от останалите и ще му даде нужния тласък.

8. 60% от кликванията  са в резултатите на първа страница

Осигурявайки си първото място в Google по сигурен начин ще може да печелите хиляди посетители. На база на  една малка предварителна инвестиция ще успеете да развиете потенциални милиони продажби.

9. Ще имате достъп до данни

Ще получите достъп до това кое потребителите търсят най-много, като може да използвате тези данни в своя полза, намирайки ключовите думи с високо търсене и ниска конкуренция. Използвайки тези данни може да си осигурите хиляди продажби месечно. Данните за  клиентите са изключително ценни в бизнеса, манипулирайте ги в своя полза.

10. Резултатите са постоянни

За разлика от платените реклами, SEO резултатите са постоянни. Те не спират внезапно, когато спрете да плащате за тях. Разбира се, тези резултати трябва месечно да се поддържат, за да си гарантирате добри позиции за по-дълго време.

Оптимизацията за търсачки е част, която не може да пренебрегнете лесно.
Потребителите са кондиционирани в начина на използване на интернет. Помислете за SEO-то в бизнеса, като част от Вашата маркетингова стратегия.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 0 / 5, 0 гласа