Колко са важни социалните отзиви за SEO оптимизацията?
Репутацията на Вашата компания е изключително важна за добрите SEO резултати. Колкото повече мнения има за Вашия бизнес онлайн, толкова по-вероятно е да се класирате по-високо в резултатите на Google.

Колко всъщност са важни потребителските мнения за SEO оптимизацията?

Ползи от потребителските мнения

Мненията онлайн могат да направят много за бизнеса Ви.
  • При търсене в Google, търсачката показва първите "топ три" резултати, които най-точно описват търсенето Ви. Когато някой търси конкретен бизнес във Вашия район, Google използва оценките от клиенти, като основен определящ фактор в подреждането на резултатите.
  • Мненията онлайн  ще Ви гарантират много повече кликвания към Вашия сайт. Представете си, че ​​търсите определен вид ресторант и сте се сблъскали с три възможности: първият ресторант има рейтинг от 5 звезди, а другите два около 2 звезди. На кой ресторант ще кликнете? Рейтинга е важен, но още по-важен е качествения трафик.
  • По-добрите ревюта означават по-добри бизнес резултати. Мненията от клиенти, оставят положително впечатление за Вашия бизнес във Вашите потенциални клиенти и ги карат да се чувстват в добри ръце.
Тези три ползи ясно разкриват, колко важен е всъщност потребителския рейтинг за Вашия бизнес. Ако в равни конкурентни фирми, за едната компания добрите отзиви са важни, а за другата не, компанията с по-добри отзиви несъмнено ще увеличи трафика към сайта си и ще спечели повече нови клиенти.

Платформи

Mненията в различни платформи са важни при класирането на Google. Разбира се, добрите отзиви в Google+ са от много по-голямо значение. 

Относителна стойност

Когато става въпрос за фактори, отговорни за по-добрите SEO позиции, ревютата не са от най-голямо значение. Структурата на уеб сайта Ви, работата на потребителя, това, което предлагате и съдържанието във Вашия уеб сайт са от много по-голямо значение за добрата SEO оптимизация.
Когато сте се погрижили за добрите основи, качеството и количеството на мнения за Вашия бизнес само ще допринесат за постигането на челни позиции.

Бизнес отраслите и отзивите

Важно е да не забравяме, че за някои отрасли на бизнеса, мненията от потребители са по определящи за бизнеса им, от други.Например, ако търсите хубав ресторант или добър хотел, потребителски мнения могат да Ви информират дали Вашият опит ще отговори на Вашите очаквания. От друга страна, при избора на нова банка, например потребителските мнения се основават на обективни фактори, като проценти или продуктови оферти и мненията от клиенти са субективни.

Колкото повече и по-добри отзиви получавате онлайн, толкова повече бизнес реализации ще получите. Добавете уеб сайта си към Google Alerts и следете за нови отзиви онлайн.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 4 / 5, 4 гласа