Уникалното съдържание e водещo за SEO оптимизацията
Малко известно е, че Google, както и останалите търсачки променят традиционния си подход в оптимизацията за търсещи машини (SEO), за да поставят акцент върху качественото, авторското съдържание. Макар, все още мета данните да са основен фактор за придобиване на добри резултати от органичното търсене, качественото съдържание заема все по-голямо значение за позиционирането на Вашия сайт.

Уникалното съдържание винаги ще бъде важно за търсачките. Google не е единствената търсачка, която поставя акцент върху авторското съдържание. Наскоро изтече информация за изготвянето на нови дефиниции за търсачката Bing, идентични с дефинициите в Google Panda, фокусирайки се върху издигането на сайтове с богато, авторско съдържание.

Настъпилите промени в алгоритъма на търсачките са предизвикателство за SEO специалистите, тъй като старите методи за оптимизация са неефективни. Днес оптимизаторите насочват вниманието си към създаване на подходящо, уникално и най-вече информативно съдържание. За да се изготви подходящо съдържание е нужно да бъдат открити нуждите на целевата аудитория.

Ключът е в създаването на въздействащо съдържание, което обхваща вниманието на посетителите и ги вдъхновява да споделят в профилите си в социалните мрежи. Търсачките отчитат активността в социалните мрежи като авторско съдържание. Bing например, отчита социалната активност и въз основа на нея определят дали даден автор е добре оценен от посетителите, както и дали е експерт по темата, която е разработил.

Качественото съдържание не само помага да увеличите органичния си трафик на търсене, но също така улеснява получаването на доверие от страна на клиентите. Когато посетителите видят Вашето съдържание и успеят да научат повече за Вас, те успяват да развият лично отношение с бранда Ви. Всеки добър маркетолог знае, че винаги е по-лесно да се осъществи продажба, когато потребителят ти вярва.

Следвайки тези стъпки, ще успете да изградите Вашето качествено съдържание:
  • 1. Бъдете добре информирани за темата, която искате да напишете. Отделете време за провеждането на задълбочено проучване.
  • 2. Бъдете оригинални. Дали, чрез Ваше лично проучване или използвайки друга гледна точка, постарайте се да поднесете нов и интересен материал на посетителите си.
  • 3. Съсредоточете се върху добре написаното съдържание. Отделете време и внимателно подгответе съдържанието си.
  • 4. Споделете вашето съдържание в социалните портали. Не забравяйте, че те също са важен фактор за доброто класиране на Вашия сайт.
Въпреки променящите се алгоритми от страна на търсачките, качественото и информативно съдържание винаги ще е водещ елемент за позициите на Вашия сайт, уверете се, че не го пренебрегвате.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 1 гласа