Windows 10 пристига с новият интернет браузър Spartan
Microsoft планира радикално преосмисляне на своя уеб браузър в Windows 10. Източници, които са наясно с плановете на компанията споделят за новия браузър с кодово име Spartan - той ще съдържа множество нови функции, които не съществуват в конкурентните браузъри. Един от главните планове за Spartan е функция за добавяне на пояснителни текстове към уеб сайтовете посредством стилус и възможността те да бъдат изпратени към приятели или колеги. Услугата "Web Note" ще бъде възможна благодарение на OneDrive, където копие на страницата с нанесени бележки ще бъде съхранявано и достъпно за преглед.

Друга, основна функция на Spartan ще бъде интегрираната Cortana, посредством която потребителят има възможност да получава информация за полети, хотелски резервации, проследяване на пратки, както и други данни в рамките на стандартната адресна лента чрез гласови команди.

Spartan ще разполага с възможност за групиране на табове, така спокойно ще може например да отделите личните от работните отворени страници. Тази функция неминуемо ще улесни навигацията, в случаите когато са отворени много страници.

Microsoft ще включи и Internet Explorer в Windows 10, поради съображения за съвместимост при ъпгрейд от по-стара Windows версия.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 3 гласа