YouTube се отказва от Flash и преминава към HTML5
YouTube поставя край на Flash ерата като прехвърля видео плеъра си към HTML5. От компанията заявиха, че основната причина за миграцията е възможността за използване на HTML5 плеъра в алтернативни стрийминг устройства като смарт телевизори, iOS устройства и много други медийни устройства, които не поддържат Flash Player.

YouTube тества възможностите на HTML5 плеъра над 4 години, инженерът Джон Хардинг описва ползите от него още през 2010 г. Предвид масовото разпространение на HTML5 в момента от компанията споделят, че е настъпил момента за миграция.

След преминаването към HTML5, разработчиците са интегрирали Adaptive Bitrate (ABR) - чрез него уеб сайта коригира резолюцията на видеото спрямо качеството на интернет връзката на потребителя. Друго основно преимущество е добавеният VP9 кодек, който предлага високо качество на картината при 35% компресия на видеото.

Flash е все още стандартният плеър в YouTube, ако желаете да мигрирате към HTML5 плеъра може да го направите от тук: https://www.youtube.com/html5
Прогреса на HTML5 е в полза както на YouTube, така и на цялата индустрия. Корпорации като Microsoft и Apple използват ефективно HTML5 и са сред ключовите помощници за неговия успех.
seo plugin e-max.it
e-max.it: your social media marketing partner
Потребителски рейтинг: 5 / 5, 3 гласа